Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Милован Илић Минимакс, познати водитељ и комичар, већ дуго није међу нама, међутим, снимци његових емисија, и њихови исечци се и даље деле широм друштвених мрежа.

И док су ипак популарнији они клипови у којима гледамо познате певаче и певачице који су 20, 30 година млађи него сад, као и њихове испале, које су проузорковане колико њима самима, толико и Минимаксовим потпитањима, појавио се један снимак у којем је водитељ поприлично озбиљан и у којем објашњава како је изгледала слика културних радника деведесетих година прошлог века.

Оно што је интересантно, и што само показује како се овде готово никад ништа не мења, све речено у овом клипу се односни и на данашње време.

И сам Минимакс се доста прљао током живота сарађивајући са онима који и данас ведре и облаче муљ јавне сцене, али и поред тога је понекад пробао да каже шта заиста мисли о владајућој опцији у Србији.

„Кад су ме питали зашто глумци протестују а певачи, народњаци не, ја сам рекао како глумци лоше живе, а завршили су факултете и образовани су, а опет, већина глумаца има плату 1000 динара, ако има и толико, и нормално је да протестују јер им је лоше и јер су огорчени. Док певачи не протестују, јер имају куће, базене, виле, викендице, и јер им је добро и моле бога да остане овај систем, овај режим и ово стање, да не кажем са словом р. 

Ја сам рекао чисту истину, рекао сам певачима да су богати. Као да у Америци кажеш Мадони или Мајкл Џексону да сте богати. То није увреда то је констатација. Већина тих певача не заслужује да се о њима прича“ испричао је Мнимакс 1996. године.

С обзиром да је то било време студентских протеста, водитељ се осврнуо на то да би многи од певача подржали студенте, и да они сами имају студенте у кући, али не смеју, јер им онда неће Мира Марковић доћи на концерт. За крај је поентирао у свом стилу.

„Ја сам човеку који има велики нос рекао да има велики нос. Ако то тог човека вређа, ја му се извињавам што има велики нос. Тако да се певачима се извињавам што су богати“

Све оно што је Илић тад испричао, може и у данашње време да се пренесе, поготово у време кад су јавне личности критикују што не подржавају јавну скупове и шетње „Србија против насиља“.

Погледајте видео ОВДЕ 

CityМагазине