Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Позната певачица Тина Тарнер умрла је у 84. години, саопштио је њен представника за медије.

'Тина Тарнер, ‘Краљица рокенрола’ умрла је данас у 84. години после дуге болести у свом дому у Куснахту код Цириха, у Швајцарској', стоји у саопштењу.

Тирна Тарнер рођена је 1939. године у САД. Била је једна од најпопуларнијих рок певачица, позната по својим живим наступима и великим хитовима као што су 'The Best', 'Proud Mary', 'Private Dancer и 'What’s Love Got to do With It'. Први пут је стекла славу 1960-их заједно са бившим мужем Ајком Тарнером. Пар је снимио пуно ванвременских песама, укључујући 'Nutbush City Limits' и 'River Deep - Mountain High'.

Због злостављања које је доживела у браку са Ајком, Тина је одлучила да га напусти и упусти се у соло каријеру.

Током осамдесетих остварила је велики повратак на музичку сцену и постала једна од најпопуларнијих певачица на свету. У својој каријери продала је више од 100 милиона носача звука, а награђена је и са дванаест Гремија. Она има своју звезду на Холивудској стази славних и два пута је увршћена у Рокенрол кућу славних.

Године 1993. изашао је биографски филм о певачици, под називом 'What’s Love Got to Do with It'.

Последњу деценију Тина се борила с тешким болестима. Године 2013. доживела је мождани удар, а 2016. јој је дијагностикован рак дебелог црева. Због високог крвног притиска, имала је проблема и са бубрезима.

Тина Тарнер је преминула 24. маја у свом дому у Куснахту у Швајцарској. Иза себе је оставила двоје деце.

Данас Online

Највећи хитови Тине Тарнер ОВДЕ