Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ленка Печеница Ковачевић из Власенице и ученица Основне школе "Десанка Максимовић" Станари Лара Максимовић, освојиле су прво место на конкурсу за избор најлепшег ћириличног писма који је расписао Градски одбор Српског просветног и културног друштва "Просвјета" Дервента.

Ковачевићева је победила у категорији грађанства, друго место освојила је Бранкица Кузмановић из Дервенте, а треће Бошко Гајић из Дервенте, саопштено је данас из "Просвјете".

У категорији ученика, друго место освојила је Христина Асентић из ОШ "19. април" Дервента, а треће Андреа Голубовић из Основне школе "Свети Сава" из Источног Сарајева.

Похваљени су радови Нађе Ковачевић и Софије Ковачевић из ОШ "Вук Стефановић Караџић" из Власенице, Николе Чоњића из ОШ "Милан Илић Чича Шумадијски" Хан Пијесак, Ане Петковић из ОШ "Никола Тесла" Дервента, те Давида Субића, Катарине Дувњак, Далиборке Радошевић и Теодоре Јевтић из ОШ "19. април" Дервента.

Међу похваљеним је рад Марије Стевановић и Дуње Ћелић из ОШ "Вук Стефановић Караџић" Добој и Младенке Радовановић из ОШ "Вук Стефановић Караџић" Костајница.

На конкурс је стигло 140 радова из целе Републике Српске, а централна свечаност уручивања награда биће одржана у уторак, 30. маја, у просторијама Народне библиотеке "Бранко Радичевић".

Из "Просвјете" додају да је комисија обавила избор најлепшег ћириличног писма на празник Светих Ћирила и Методија, и да ће гост завршне свечаности када ће бити уручене награде бити професор Душко Певуља, који ће говорити о теми "Лепота и значај српског ћириличног писма".

Комисија за избор радила је у саставу професор српског језика Далиборка Малешевић, професор ликовне културе Вујадин Малешевић, књижевник Милорад Ђурђевић и протојереј-ставрофор Далибор Ђекић. 

СРНА