Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Национални савет за ваздушни саобраћај у свом извештају позива Отаву да уведе подељену одговорност у авијацији и прекограничну одговорност за проблеме са летовима. До предлога је дошло тачно три седмице пошто је Доњи дом Парламента предложио закон о ревизији права путника, и свега неколико дана пре заказаног термина за најављену расправу у Сенату. Тај закон је директна последица проблема у функционисању саобраћаја до којих је дошло прошлог лета и током овогодишњих зимских празника, а  такође и проблема које су путници имали при остваривању права на компензацију. Препоруке савета за авиосаобраћај односе се на увођење стандарда услуга за  учеснике у превозу, од авиокомпанија до Агенције за граничну службу.

Министар саобраћаја Омар Алгабра је рекао да федерални буџет налаже дељење података, а тиме и ширу одговорност у сектору ваздухопловства. Али, он сматра да би финансијски део компензације требало да буде дужност превозника, којима путник уосталом и плаћа за услугу коју жели да добије.

Остале препоруке савета укључују спровођење ревизије усклађености, што би требало да ради транспортна агенција, као и навођење разлога за прекиде у вршењу услуга, у реалном времену.

Новине Торонто

Aviation initiatives planned for April 2023 – April 2025