Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Влада Србије донела је данас одлуку којом се Јанко Типсаревић проглашава за најбољег светског тенисера свих времена. Премијерка Ана Брнабић је у обраћању новинарима истакла да је ово признање добар показатељ свим српским спортистима како да постану најбољи у својој области.

- Ако је некада и постојала дилема ко је најбољи тенисер икада, од данас је више нема. Свако може да каже како му се више свиђа овај или онај играч, али зна се шта неко мора да уради како би дошао на трон и Јанко је то обавио, што је Влада препознала, због чега сам посебно поносна. Позивам и остале спортисте да крену Јанковим стопама јер ова Влада може да им обезбеди све услове да буду најбољи свих времена - рекла је председница Владе.

- За време претходне власти Јанко је био само један од тенисера, није био најбољи чак ни у Србији, а погледајте га сада, видите докле је стигао захваљујући својим потезима. Ова одлука је још један показатељ да је Влада и држава, на челу са председником Вучићем, спремна да улаже у спортисте који у нама препознају некога ко може да им помогне у напредовању - изјавила је премијерка.

Ана Брнабић је додала и да ће авион Ер Србије назван по Новаку Ђоковићу ускоро бити преименован у „Јанко Типсаревић“ и позвала је све родитеље који су деци дали име по Новаку да им промене име у Јанко.

Њуз, Соко Соколовић