Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Још један протест "Србија против насиља" одржан је у Крагујевцу. На протесту није било страначких обележја, а окупљени су подржали захтеве из других градова. На Ђачком тргу у Крагујевцу, други пут после трагичних догађаја у Београду и околини Младеновца, одржан је протест "Србија против насиља". Позив за мирно грађанско окупљање преко друштвених мрежа упутиле се крагујевачке мајке, изражавајући забринутост због, како кажу, пораста насиља у земљи.

На протесту није било страначких обележја, а окупљени су подржали захтеве из других градова, да се хитно заустави промоција насиља и неприкладних садржаја у медијима и свим сферама живота.

Затражена је и смена одговорних министара, чланова савета РЕМ-а, РТС-а и одузимање националних фреквенција телевизијама 'Пинк' и 'Хепи'.

Окупљенима се обратила професорка крагујевачке средње школе, са поруком да трагедије које су се десиле никада неће бити заборављене, као и да је последњи тренутак за поправљање стања у, како је рекла, "најзапуштенијој њиви нашег друштва" - просвети.

Грађани су мирно и у тишини прошетали градским улицама до централног трга, код Крста, а затим се вратили на Ђачки трг.

РТС