Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Америчка влада прати више од 650 потенцијалних случајева неидентификованих ваздушних феномена, познатих као НЛО, а до сада нису пронађени веродостојни докази о ванземаљским активностима, саопштио је Шон Киркпатрик, директор Пентагонове Канцеларије за решавање аномалија из свих домена (ААРО).

- У нашем истраживању, ААРО до сада није пронашао веродостојне доказе о ванземаљским активностима, ванземаљској технологији или објектима који пркосе познатим законима физике - рекао је Киркпатрик током саслушања у Комитету за оружане снаге америчког Сената о активностима ААРО-а, преноси Си-Ен-Ен Киркпатрик је јуче саопштио да је број случајева виђења НЛО порастао у односу на 350 наведених у обавештајном извештају о неидентификованим ваздушним феноменима, објављеном раније ове године.

- Отприлике половини од 650 случајева дали смо предност при посматрању због занимљиве аномаличне вредности. Сада морамо проћи кроз њих да би установили за колико имамо стварне податке - рекао је амерички званичник и додао да његова канцеларија помаже Пентагону и обавештајној служби при идентификацији нових технологија страних држава. Он је том приликом пустио видео-снимке два случаја виђења НЛО-а с којих је скинута ознака поверљивости, једног који је решен и другог за који још не постоји објашњење.

- Имамо индиције да су неки инциденти, посебно они које карактеришу напредне техничке могућности, повезане са страним фактором - рекао је Киркпатрик. Такви случајеви се, како је навео, прослеђују обавештајној служби на даљу истрагу.

Политика