Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Поново су на дигиталним сервисима доступни ЕКВ албуми ,,Љубав", ,,Само пар година за нас", ,,Дум Дум" и ,,Неко нас посматра". Албуми су ремастеризовани директно са оригиналних студијских трака како би се постигао врхунски квалитет звука. Ремастер албума ,,Љубав" и ,,Само пар година за нас" потписује Ненад Кузмић, а ,,Дум Дум" и ,,Неко нас посматра" Драгиша Ускоковић Ћима и Марко Миливојевић, некадашњи чланови ЕКВа.

Ремастеризована издања доступна су на дигиталним сервисима захваљујући сарадњи ПГП РТС и Задужбине Милана Младеновића.

У сусрет 2024. години и обележавању четири деценије од објављивања првог албума легендарне групе, поново ће бити објављено свих осам студијских албума ЕКВ-а. 

Свеобухватна дискографија једног од највећих ауторских бендова на територији бивше Југославије резултат је дуготрајне међународне сарадње коју су остварили ПГП РТС, ЗКП РТВ Словенија и Задужбина Милана Младеновића.

,,Будући да је следеће године 40 година од објављивања албума Катарина ИИ, то на посебан начин треба и обележити, па ћемо ову важну годишњицу прославити ексклузивним бокс сетом. Ту ће бити свих осам албума ЕКВа и као бонус лајв издање“, открио је Владимир Граић, директор ПГП РТС.

,,Мислим да нисмо само ремастеризовали албуме ,,Дум Дум“ и ,,Неко нас посматра“, већ да смо их рестаурирали. Покушали смо да извучемо оно што се не чује у позадини, и ова два албума сада заиста звуче као да је неко старо изгужвано писмо раширио поново и учинио га читљивим. Милан, Маги и остали мислим да нас гледају одозго и ово је дивна прилика да се подсетимо среће, жара и енергије какви се више не виђају“, емотиван је био Марко Миливојевић, који је заједно са Драгишом Ускоковићем учествовао у поновном оживљавању култних издања.

Ненад Кузмић, који је ремастеризовао ,,Љубав“ и ,,Само пар година за нас“ истакао је да је најбољи комплимент који је добио био из редова Задужбине Милана Младеновића. ,,Као да је неко скинуо ћебе са звучника“ казала му је Маја Маричић, председница Управног одбора Задужбине. 

,,Поносан сам она постигнут резултат, будући да сам велики поштовалац ЕКВа и да је то бенд уз који сам сазревао“, додао је Кузмић.

,,Ово што од данас можете да чујете на дигиталним музичким сервисима доноси бољи квалитет звука и ЕКВ ће бити доступан и неким новим генерацијама, што је, између осталог, циљ нашег рада. Од данас можете да уживате и у званичном yоутубе каналу Екатарина Велика Оффициал који смо покренули како бисмо све материјале који се тичу ЕКВа објединили на једном месту. За почетак ту је рестауриран спот за песму Дум Дум“, још једну новост је на промоцији ова четири дигитална издања донео Никола Јовановић, управитељ Задужбине Милана Младеновића.

Н1