Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српски репрезентативац у стрељаштву Дамир Микец освојио је златну медаљу на Европском првенству у Талину у дисциплини ваздушни пиштољ. Актуелни олимпијски вицепрвак је тако осигурао наступ на наредним Олимпијским играма у Паризу 2024. године. У финалу је са 13:5 водио такмичар из Азербејџана Руслан Лунев, да би затим после великог преокрета Микец славио са 17:13. Обојица такмичара тако су обезбедила наступ на Играма у Паризу, док је бронзу на Европском првенству освојио Италијан Паоло Мона.

У истој дисциплини Димитрије Гргић је заузео 18. место, док је Душко Петров завршио на 31. позицији. У женској конкуренцији Зорана Аруновић је у истој дисциплини заузела осмо место, али је раније осигурала учешће на Играма у Паризу.

Србију су представљале и Бранкица Зарић, која је завршила на 20. позицији и Јована Тодоровић (42. место). Злато је освојила грчка такмичарка Ана Коракаки, сребро је припало Францускињи Камил Јердзејевски, а бронзу је освојила Елмира Карапетјан из Јерменије. У такмичењу мешовитих парова пушком Теодора Вукојевић и Лазар Ковачевић су заузели 17. место, а Андреа Арсовић и Милутин Стефановић 34. место.

Бета