Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Припадници специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ пуцали су данас код пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић. Они су пуцали на возило у којем су се налазила два Србина, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ. Том приликом рањен је Миљан Д. док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан. М. Д. је погођен у леву страну грудног коша и има прострелну рану сa којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

- Припадници Куртијевих РОСУ специјалаца пуцали су на српско возило и Србе у њему рафалом само зато што нису жељели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога РОСУ малтретира. 

Куртијеви специјалци немају шта да траже на сјеверу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази - истакао је Петковић. Он подсећа, да Београд од почетка присуства специјалаца РОСУ на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају Србе у покрајини, што се данас и показало.

- Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ - закључио је Петковић.

Агенције

Косовска полиција тврди да је пуцала јер је возило са Србима ударило у њихово