Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У напорима да скрати време чекања на операције, онтаријска влада најављује проширење списка хируршких интервенција у приватним клиникама.

Министарка здравља Силвија Џонс саопштила је да ће, као први корак ка скраћивању времена чекања, бити проширење спектра операција и процедура у постојећим комуналним клиникама и дијагностичким центрима, са постојећим персоналом. То ће обухватити операције катаракте, па се очекује да их наредне године буде за око 14 хиљада више.

Влада ће такође уложити преко 18 милиона долара за покривање магнетне резонанце и CT скенера, за минимално инванзивне гинеколошке и пластичне операције. 

Касније ће бити укључене и мање компликоване ортопедске операције, као што су уграђивање колена и кука. 
Премијер Даг Форд је неколико дана раније већ напоменуо да пацијенти неће ово морати да плаћају из свог џепа.

Опозиција оптужује премијера Форда да покушава да приватизује здравствени систем у провинцији и да обмањује грађане тврдећи да се преливање новца у приватне клинике неће одразити на развој здравствог система.

Страхује се, такође, да ће ови потези одвући здравствене раднике из државног у приватни сектор. Но, премијер Форд и за то предлаже решење, по коме ће се брже дозвољавати рад здравственим радницима из других провинција.

Новине Торонто

Ontario expanding number and range of surgeries offered at for-profit clinics