Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ситуација на канадским аеродромима је срамота за Канаду.

Масовна кашњења летова, проблеми са пртљагом, изненадна отказивања и други текући проблеми на Торонто Пеарсон а и на другим великим аеродромима и даље чине путнике неодлучним када је реч о резервацији путовања - а Канађанима је веома непријатно због ове ситуације у својој земљи.

Недавни извештај компаније за истраживање тржишта Ипсос за Глобал вести открио је да се огромних 70 одсто свих канађана слаже са изјавом:  „Ситуација на канадским аеродромима је срамота за Канаду.

Од прилике 58 одсто исте групе испитаника који су учествовали у анкети Ипсоса навело је да ће одложити или у потпуности отказати путовања док се ситуација на аеродрому не побољша.

Што се тиче тога ко је крив за ово, већина стручњака се у овом тренутку слаже да постоји комбинација фактора који утичу на несметано путовање аеродромима, укључујући недостатак особља, појачане мере безбедности, недостатак праксе међу путницима и непоузданост авио-компанија.

Испитаници су рекли да је канадска савезна влада највише крива за хаос (29 одсто), али већина - 39 процената - се сложила да су федерални органи, аеродроми, авио-компаније и сами путници пођеднако деле кривицу за кашњења уопште.

Све у свему, ситуација на канадском аеродрому је изузетно лоша.

Новине Торонто