Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У 17 часова и 40 минута у Северној Митровици огласиле су се сирене за ваздушну опасност, а грађани су почели да се окупљају у центру града. Убрзо су се огласиле сирене и у преостале три српске општине - Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, а грађани незадовољни одлуком приштинске администрације и Албина Куртија блокирали су тешком механизацијом пут испред административног прелаза Јариње, у општини Лепосавић, и у селу Зупче, у општини Зубин Поток, који води ка административном прелазу Брњак. Око 300 Срба који су кренули из Митровице ка селу Рударе, у општини Звечан, поставили су барикаде у делу званом „код крста”, на магистралном путном правцу Приштина - Косовска Митровица - Лепосавић, који води ка интегрисаном прелазу Јариње. 

Незванично се чује да је дошло до инцидента не Јарињу и да је повређен Србин Н. В. из Лешка, који је возилом хитне помоћи транспортован у КБЦ „Косовска Митровица”. У Јарињу је од синоћ концентрисано око 300 припадника специјалне јединице Росу у делу где се налазе контејнери пограничне полиције, постављени прошле јесени после упада специјалаца, наводно због регистарских таблица.

Косовска полиција саопштила је вечерас да је затворила прелазе Брњак и Јариње за путнички саобраћај и возила.

У саопштењу на Фејсбук страници полиције се наводи да су прелази затворени због блокаде. Грађани се обавештавају да за промет користе друге прелазе.

Политика, Б. Радомировић

Барикаде на северу КиМ; Сирене у Косовској Митровици (ФОТО/ВИДЕО)