Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Део радника „Фијата” који је аутобусима стигао у Београд блокирао је после 13 часова ауто-пут код Сава центра у оба смера.

Око 500 радника допутовало је у главни град у десетак аутобуса из Крагујевца, а како јавља извештач Танјуга са лица места њих су испред Сава центра дочекали политичари из коалиције Морамо, Биљана Стојковић, Добрица Веселиновић, Александар Ћута Јовановић и Небојша Зеленовић.

Протест радника „Фијата” јутрос је подржао и Градски одбор Народне странке у Крагујевцу. 
Председник Самосталног синдиката у „Фијату” Саша Ђорђевић рекао је јутрос у Крагујевцу, када су радници кренули за Београд, да се запослени у „Фијату” надају преговорима са Владом Србије и испуњењу свих захтева, а пре свега да се постигне договор о отпреминама. 

Додао је да је један од њихових захтева да радници који не желе да раде у иностранству могу да задрже посао у Крагујевцу. Такође, рекао је да очекују да данас добију одговоре на сва питања која су поставили. Ђорђевић је казао да су радници звали премијерку Ану Брнабић да их прими на разговор, као и да очекују да се у решавање њиховог проблема укључи и председник државе лично.

Танјуг, Коментари