Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Бенд „Дубиоза колектив” подржао је данас протесте рудара из Федерације БиХ у Сарајеву, мини концертом који се одржава испред зграде Владе Федерације БиХ. Чланови бенда и рудари певају песме, а између сваке песме отпевају „Фадиле ј**и се, и ти и Влада Федерације”, стихове упућене премијеру Фадилу Новалићу и осталим министра Владе Федерације БиХ. Бенд „Дубиоза колектив” у својим песмама бави се темама као што су корумпирана власт, тежак положај људи у БиХ и одласка младих из земље. 
Рударима који су од јуче испред зграде Владе Федерације БиХ данас се придружила већа група рудара из Тузле, а најављен је и долазак рудара из Бановића.

Рудари су позивали све из Владе да изађу напоље, у једном тренутку запалили су неколико бакљи, а чули су се и топовски удари.

Представник синдиката Рудника угља Крека Зухдија Токић изјавио је да рудари неће одустати од својих захтева и да не пристају на преговоре с властима.

Министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић данас је поново упутио позив синдикатима рудара на преговоре, наводећи да је то једини начин да се дође до решења проблема.

Рудари траже стављање ван снаге правилника о раду и радном учинку у Руднику угља Крека, оставке директора Електропривреде БиХ и директора рудника угља који су у саставу ових предузећа, увезивање радног стажа радницима, као и минималну плату од 1.000 КМ (око 500 евра).

Бета