Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче у Јасеновцу, коментаришући синтагму „српски свет”, да је то прича о вредностима које српски народ има, а везане су за нашу веру, идентитет, писмо, језик и крсну славу.

„То су вредности у свим српским заједницама где год се оне налазиле и те вреднoсти могу да се сажму у синтагму ’српски свет’. Они који то приказују као територијалну причу о експанзији апсолутно су усмерени ка томе да лажу и подваљују”, рекао је Додик.

Истакао је да су приче о „великој Србији”, флоскуле којима се страше други и истакао да не постоји ниједан пројекат који заговара такву причу. 

Рекао је и да нико не би требало да има било шта против Дана српског јединства, који заједно обележавају Република Српска и Србија, јер као сви велики народи српски народ заслужује да обележава своје празнике.

Поновио је и да Срби имају право на Републику Српску као независну државу, али да то није ни у каквој вези са „великом Србијом” у смислу како то противници српског окупљања желе да прикажу.

Танјуг