Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Уочи вечерашње премијере филма „Црна Гора: Подељена земља“ у Цириху, у неколико швајцарских новина, укључујући и циришки „Цирхер Оберлендер“ и национални „Тагес Анцајгер“, објављен је текст у којем се оспорава право да се у том највећем граду у Швајцарској прикаже документарац Бориса Малагурског. Швајцарска новинарка Лилиан Минор је у тексту изнела низ критика на рачун режисера Малагурског, назвавши га националистом и наводећи да је у неколико градова у Црној Гори забрањена пројекција филма, али изостављајући да је премијера у Тивту отказана због притисака само једног локалног посланика, док у Котору пројекција није одржана због безбедносних ризика - не због аутора или садржаја филма.

Изостављен је и податак да је филм приказан у највећим градовима Црне Горе, укључујући Подгорицу, Никшић, Беране, Будву и Херцег Нови, као и у градовима широм Србије и Републике Српске.

„Госпођа Минор, која себе зове новинарком, није интервјуисала ниједну једину особу која је гледала филм“, наводи Малагурски за Спутњик.

Малагурски каже да је протеклих дана било притисака да се забрани премијера, заказана у Градској кући Устер у Цириху, али захваљујући снажној реакцији организатора, „премијера је одбрањена“.

Полтика