Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Деветнаестогодишња полазница Полицијске академије у Загребу искључена је из те установе пошто је недавно иницирала дружење кадета на отвореном, током којег су, поред осталог, играли и Ужичко коло, чиме је прекршила важеће правне прописе Полицијске школе и нанела штету угледу Министарства унутарњих послова, саопштено је из те школе.

Пре неколико дана у јавности се појавио снимак кадета Полицијске академије у Загребу на коме играју Ужичко коло, а Полицијска академија је данас саопштила да ће начелница академије против одговорних особа из Полицијске школе ''Јосип Јовић'' поднети захтев за покретање дисциплинског поступка.

Снимак је настао 15. јула на Полицијској академији, у касним вечерњим сатима, док је требало да буде на снази време одмора односно повечерје за полазнике школе, преноси Индеx.хр

Због чињенице да су полазници завршили десетонедељну контактну наставу и током наведеног раздобља, због сузбијања ширења заразе нису напуштали круг Полицијске академије, одговорне особе полицијске школе дозволиле су полазницима продужено слободно време за дружење до поноћи, уместо до 22 сата.

Током наведеног времена неколико полазника који се налазе у овом циклусу контактне наставе су на отвореном простору круга школе слушали музику и плесали.

За време њиховог дружења, васпитачи, вођа смене и присутни руководиоци полицијске школе који су дозволили разоноду и дружење, требало је да надзиру поштовање кућног реда и да понашање полазника буде примерено, а не супротно одредбама Статута полицијске школе ''Јосип Јовић'', а што су према до сада утврђеном, пропустили да учине, навели су из Полицијске академије.

Снимање и објаву наведеног снимка иницирала је 19-годишња полазница чиме је прекршила важеће правне прописе Полицијске школе и нанела штету угледу Министарства унутрашњих послова.

Због наведеног је искључена из полицијске школе, док ће и према осталим полазницима са снимка бити изречене одговарајуце санкције.

Погледајте ВИДЕО 

Танјуг

Прочитајте оригиналан текст и коментаре ОВДЕ