Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Нађа Хигл, најбоља српска пливачица свих времена, са породицом се преселила у Словенију. Тихо, да нико не зна. 

Милан Бохаревић, супруг светске првакиње на 200 метара прсно из Рима 2009. године, добио је посао у Љубљани и са њим су кренули Нађа и њихово двоје деце. Велика шампионка је овакав епилог најавила у априлу.

- Имам школицу пливања. Лепо је што радиш са децом, дају ти енергију, док си на базену заборављаш свакодневне проблеме. Међутим, када се подвуче црта, тешко је финансијски бити и на позитивној нули - говорила је тада Нађа Хигл за Спорт клуб.

Наредни корак је већ тада знала.

- Највероватније одлазим из Србије, селим се са породицом у Љубљану. Већ дуго супруг и ја то хоћемо да урадимо, али нас је ова ситуација са коронавирусом мало успорила. Надам се да ћемо све завршити до краја лета, када најстарије дете треба да крене у школу.

Финансијски моменат, иако важан, очигледно није био пресудан у креирању одлуке.

- Уморна сам од сталне борбе са невидљивим непријатељима. Људи се овде прелако потроше. Видели сте и да се Милорад Чавић вратио у Америку. Ко зна - можда смо и ми криви јер не знамо да се боримо на "прави" начин - говорила је Нађа.

Главни разлог су деца и њихова будућност.

- Да смо само супруг и ја у питању, можда бисмо и остали. Навикли смо и помирили се са неким стварима. Међутим, због будућности наше деце, боље је да одемо. Желим да одрастају у уређеном систему у којем ће имати много веће шансе да испуне своје амбиције из било које области - истакла је Нађа Хигл.

Једна од највећих спортисткиња у истории Србије на крају тог разговора је истакла.

- Не љутим се ни на кога, ни од кога ништа не тражим. Одлазимо јер мислимо да је то најбоље за нашу породицу.

Одлазак Нађе Хигл, наше најбоље пливачице свих времена и бивше светске шампионке, на Твитеру је прокоментарисао и Бојан Пајтић, бивши председник Демократске странке.

- Никада јој нису опростили што није одустала од својих принципа. У Србији су данас подобни само медиокритети, полтрони и мафијаши. Хвала на свему, Нађа - навео је Бојан Пајтић

Директно.рс