Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Његова светост патријарх српски Порфирије примио је руске космонауте Сергеја Куд-Сверчкова и Анастасију Степанову и са њима разговарао о многим аспектима човековог одласка и боравка у свемиру. Патријарх Порфирије је гостима пренео лични утисак да у организацији и начину живота космонаута у међународној свемирској станици препознаје и елементе монашког живота, саопштено је из Српске православне цркве.

- У духовном животу примећујемо како човек што је удаљенији од људи и света то све више осећа љубав према другима и увиђа колико му је други потребан. Тако да откривањем и спознајом свемира сигурно постајемо све ближи једни другима - рекао је патријарх српски Порфирије.

Космонаут Сергеј Куд-Сверчков истакао је да човек, чак и када је тако далеко од земље и људи, осећа јаку и нераскидиву везу са њима. Он је открио да током боравка космонаута у свемирској станици, осим доброг здравља, знања и вештина, преко потребна и велика духовна снага како би се успешно испунили задати циљеви.

Куд-Сверчков је изјавио да космонаути баш током боравка у свемирској станици спознају дубљи значај и вредност заједништва.

Састанку су присуствовали директор "Пошта Србије" Зоран Ђорђевић, председник Дечје организације "Јунити" Аљона Кузменко, координатор посете руских космонаута Србији Драгиња Влк и шеф Кабинета патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

Вечерње новости