Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Моја генерација, годину-две старији и млађи, имају то усађено у себи из млађих категорија да је репрезентација под обавезно, рекао је капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић за Моцарт спорт. Теодосић ће на предстојећем олимпијском квалификационом турниру у Београду предводити сениорски национални тим за који наступа од 2007. године.

„Мени је лепо да играм за репрезентацију и уживам у тренуцима које проводимо заједно. Од хотела, припрема, утакмица, дружења... Лично нисам видео себе да прескачем окупљања, а сигурно би ми добро дошло да сам прескочио два, три, четири окупљања због мог тела и каријере, да сам се посветио тада мало више себи.

Али опет, изабрао сам ово што јесам и не желим да придајем неки посебан значај томе што сам играо или не, јер је моја одлука и стојим иза ње, као и свако за себе”, рекао је Теодосић.

Осврнуо се и на изостанак Николе Јокића из репрезентације.

„Не могу да говорим из Јокиног угла, јер нисам у његовој кожи. Нисам имао прилику да одиграм толики број минута и утакмица у једној сезони, носити целу екипу... Волео бих да сам могао да осетим и то. Сигуран сам да је он добро размислио и донео коначну одлуку за коју сматра да је најбоља по њега. Између осталог и по тим. Ако је Јокић спреман 100 одсто, онда смо ми на десет степеника изнад, бољи. Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то. Нама је потребан Јокић који је 100 одсто спреман, да ли ће играти ове или следеће године, искрено се надам да хоће”, каже Теодосић.

„Жао ми је што доста људи осуђује његову одлуку. Могу донекле неке ствари да разумем, али треба да му пружимо подршку. Он је наш амбасадор у САД, неко ко је направио засад сјајну каријеру, треба да има подршку свих нас и целе нације”, закључио је Теодосић.

Танјуг