Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Када вам се поклоне и људи који су некада радили за вашег великог ривала знате да сте урадили нешто велико. Баш то се десило Новаку Ђоковићу.

Годинама се Ђоковићу оспоравају врхунски резултати јер је угрозио по многим навијачима свето ривалство Рафаела Надала и Роџера Федерера. Ипак, сада се огласио и Пол Анакон, бивши тренер Пита Сампраса и Роџера Федерера који нема никакву дилему због чега је Ђоковић најбољи.

Најпре се осврнуо на оно што Новак ради и како никада не добије ловорике које је и те како заслужио.

„Мислим да је Новак Ђоковић неко кога „ради“ писање историје. Стао је на пут двојици вероватно најтежих и највољенијих људи у историји овог спорта и зато то публика не цени колико би требало. 

По мени је срамота што се Новаку не одаје признање у мери у којој је заслужио“, рекао је у даху Анакон.

Навео је и чињенице које говоре у прилог овој тези.

„Од 2011. Новак је освојио 18 гренд слем турнира, док су Роџер и Рафа заједно узели 15. Освојио је 31 мастерс турнир из серије 1000, док су Федерер и Надал заједно освојили 28. Био је победник четири Завршна мастерс турнира, њих двојица само један. Новак је на првом месту АТП листе провео 324 недеље! Можете да волите кога хоћете, али морате да се држите чињеница. Оне кажу: 

Новак је најдоминантнији тенисер последње деценије. То је једноставно тако!“

Истакао је неколико ствари по којима Новаку нема премца у свету.

„Новак Ђоковић је невероватан. Он је најбољи ритернер којег сам видео у овом спорту. Такође и један од тактички најбољих играча“, завршио је Анакон.

Миодраг Димитријевић, Нова.рс