Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Све више пацијената у болницама и на интензивним одељењима огроман су притисак на здравствени систем у земљи. То је у суботу изјавила начелница здравствене службе др Тереза Там, и поменула да је само за недељу дана за двадесет одсто увећан пријем у болнице и на интензивну негу.

Али, др Там истиче да уз примену појачаних рестриктивних мера, и вакцинација напредује, што подстиче уздржани оптимизам и даје наду да све иде у добром правцу и да би ускоро могли да се вратимо нормалнијем животу.

Многе познате личности из политичког живота имунизовани су ових дана Астра Зенеком. 

До сада је у Канади забележено да се, после примања ове вакцине, у пет случајева појавио крвни угрушак, али се истиче и да је дато преко 1,1 милион доза, тако да добробити вакцине увелико премашују нузпојаве.

У Квебеку се, на жалост, догодио и први смртни случај после примања вакцине Астра Зенека. Од мождане тромбозе умрла је жена од 54 године, и поред тога што је примењена одговарајућа терапија. Директор Агенције за јавно здравље Квебека Хорасио Аруда каже да тај смртни случај не би требало да промени стратегију употребе ове вакцине.

Премијер Квебека Франсоа Лего изјавио је, поводом овог несрећног догађаја, саучешће породици преминуле.

Новине Торонто