Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Протекла година донела је, између осталог, и рад од куће као опцију за многе. Колико год да је то макар у првом тренутку, деловало као решење, толико је многима донело и бројне проблеме.

Родитељима је посебно изазовно да усклађују рад са чувањем деце, али су се и други, на свој начин, суочили са проблемом разграничавања радног од породичног времена. Логична последица свега је и засићеност дигиталним медијима, а онда и физичка дистанца, односно изолованост од групе у којој се до недавно заједнички радило. Поводом свих ових, а и многих других ставки, федерална влада сада прикупља мишљења, како би се уредила новонастала ситуација и разрешила права и заштита у области рада од куће.

У позиву грађанима, преко сајта ОВДЕ, инсистира се на потреби за бољим разумевањем и сагледавањем новонасталог начина рада. Сви који то желе, имају прилику да у наредних месец дана, до 30. априла, изнесу своја искуства настала у раду од куће. То може бити у форми е-мејла, напосебном форуму или кроз одговарање на већ постављена питања, све преко поменутог сајта.

Посебан комитет је задужен за увођење нових одредби у закон о раду, које би се тицале измењених услова рада у време пандемије.

Новине Торонто