Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Грађани су се вечерас у више црногорских градова окупили како би изразили протест поводом одлуке премијера Здравка Кривокапића да покрене поступак за смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

Грађани су се у знак подршке министру окупили у Подгорици, Бару, Беранама и Бијелом Пољу, преносе подгоричке Вијести. Око сто грађана окупило се данас у близини Владе Црне Горе у Подгорици, блокирајући околне саобраћајнице. Они су увредљиво скандирали председнику скупштине Црне Горе Алекси Бечићу и узвикивали да је издао Косово, пренео је портал ЦдМ. На друштвеним мрежама се може видети фотографија транспарента са моста из Подгорице, на којем пише:

„Због Сребренице са функције се Србин скида, упамтите, није било геноцида”.

Бечић је пре два дана честитао Гљауку Коњуфци избор за председника парламента Косова и поручио да Приштина може да рачуна на помоћ Подгорице.

Грађани су у знак подршке Лепосавићу на пола сата блокирали пут Беране - Бијело Поље у месту Берансело.

Демократски фронт, Демократска Црна Гора, Права Црна Гора и Радничка партија најавиле су данас да неће подржати смену министра Лепосавића.

Премијер Кривокапић саопштио је раније данас да је покренуо процедуру опозива министра Лепосавића, поводом његове изјаве о Сребреници, као и да је спреман да поднесе оставку ако актуелна влада не ради добро.

Лепосавић је на седници црногорског парламента 24. марта, одговарајући на посланичко питање да ли је, као министар правде и људских и мањинских права, спреман да призна да се у Сребреници догодио геноцид, рекао да не може да призна или не призна догађај „о којем нема сазнање „Ја сам спреман да признам да је у Сребреници учињен злочин геноцида када се то и недвосмислено утврди”, изјавио је министар Лепосавић, додајући да је суд у Хагу где је суђено за геноцид у Сребреници „изгубио свој легитимитет”.

Танјуг