Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић лако је победио Даниила Медведева у финалу Аустралијан опена са 7:5, 6:2, 6:2. Тако је девети пут освојио трофеј у Мелбурну, односно укупно 18. гренд слем у каријери. Пред тога, зарадио је огроман хонорар.

Ђоковић је за освајање првог гренд слема ове године освојио 2,13 милиона долара. Велико богатство, али далеко мање него што је добио за титулу прошле године, када му је исплаћено 3,12 милиона долара.

Наизглед чудна ситуација постаје још бизарнија уз податак да је наградни фонд Аустралијан опена ове године већи за седам милиона.

Међутим, како је открио директор турнира Крег Тили, Ђоковић се сложио да се победницима драстично смањи награда, како би више новца добили млади играчи, као и они који испадају у ранијим фазама, како би им се олакшала тешка ситуација у ери короне, али и помогло са великим трошковима пута до Аустралије и натраг. Тиме је Ноле још једном показао да је шампион не само на терену, већ и ван њега!

Да подсетимо, Ђоковић је у каријери од награда на турнирима зарадио рекордних 145 милиона долара, без хонорара за данашњи тријумф у Мелбурну.

Индеx.хр