Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Онтаријска министарка здравља Кристин Елиот каже да провинција није спремна да изложи детаљни план имунизације против ковида-19, зато што испоруке вакцина нису редовне и поуздане. Зна се којим групама треба дати приоритет, али неизвесност око рокова и количина чини да се оквирни распоред мења. Она истиче да не желе да најаве распоред који се можда неће испоштовати, и то због недостатка вакцина. Оквирним распоредом најављена је приоритетна листа, са запосленима и неговатељима у домовима за болесна и стара лица, као и за стара лица староделачког порекла, и за све кориснике из тих институција која до сада нису добила прву дозу вакцине.

После њих, требало би да следе одрасли староседеоци у забаченим заједницама на северу и у другим ризичним заједницама, и здравствени радници код којих је најприсутнија могућност да буду изложени ковид инфекцији.

У жељи да што више особа из најугроженијих група добије прву дозу Фјазер-Бионтека, пауза до друге дозе продужена је на максимална 42 дана, сем за најстарије и најосетљивије становнике домова за стара и болесна лица, где се друга доза апликује између 21 и 27 дана.

Новине Торонто