Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председник САД Џозеф Бајден прогласио је стање катастрофе у Тексасу, због хладног таласа услед којег је дошло до ометања снабдевањем електричном енергијом и водом. Он је проглашавањем стања катастрофе отворио пут за додатна новчана средства која ће се искористити на помоћ за привремени смештај и поправку кућа. Снабдевање електричном енергијом успоставља се у Тексасу и температура је почела да расте, али 13 милиона људи и даље има отежан приступ чистој води, пише Би-Би-Си.

Бајден је најавио да ће посетити Тексас, али само ако се његовом посетом не ометају напори за успостављање нормалног стања у тој америчкој држави.

Скоро 60 смртних случајева приписује се хладном таласу у САД.

Бајден је у саопштењу које је објавила Бела кућа навео да је наредио помоћ државе ради додатних државних и локалних напора за опоравак у подручјума погођених снажним зимским олујама.

- Помоћ може укључивати и зајмове за привремени смештај и поправке кућа, као и повољне позајмице ради покривања губитака на неосигураном власништву и друге програме за помоћ појединцима и власницима фирми - истиче се у саопштењу.

СРНА

Biden declares major disaster in Texas as federal aid flows