Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Наш познати кантаутор из Новог Сада Ђорђе Балашевић, преминуо је у 68. години у Клиничком центру Војводине у Новом Саду. Пре три дана примљен је на лечење у Инфективну клинику КЦВ-а, где се лечио од упале плућа и ковида 19. Управница ове клинике Весна Туркулов казала је нашем листу да не може да даје никакве информације о пацијентима, сем породици.

Ђорђе Балашевић је рођен 1953. године у Новом Саду. Снимио је десет сингл и девет ЛП-плоча, према подацима са званичне интернет странице славног кантаутора. Један је од оснивача групе „Жетва“ и „Рани мраз“ 1977. године, док соло каријеру почиње 1982.

Свој први велики хит „Прва љубав” снимио је у Студију М Радија Новог Сада.

Популарност због својих песама, стихова, али и личне харизме и контакта са публиком, Панонски морнар - како је називан, стекао је на просторима широм некадашње Југославије.

Био је и писац и песник, а објавио је пет књига.

Изразе најдубљег саучешћа његовој породици упутио је међу првима, председник покрајинске владе Игор Мировић.

„Својом поезијом и својом музиком, Ђорђе Балашевић је трајно обележио уметничку сцену не само код нас, већ у целом региону, деценијама будећи најдубље емоције слушалаца свих генерација, који и данас његове песме знају напамет. Балашевићевим одласком, у нашој музици и у нашој уметности у целини остаће огромна, ненадокнадива празнина, али ће он наставити да живи у својим песмама које су се, одавно, из богате уметничке фикције претвориле у незаобилазну боју љубави и равнице, о којима је певао лепше и нежније од било кога другог“, навео је Мировић.

Танјуг, Политика