Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председник САД Џозеф Бајден упутио је писмо вршитељки дужности председнице привремених приштинских институција Вјоси Османи поводом, како се наводи у тексту, "тринаесте годишњице независности". Бајден је и овом приликом поручио да је неопходно обезбеђивање свеобухватног споразума о нормализацији са Београдом, "усредсређеног на међусобно признање".

"Везе између наших народа остају чврсте и базиране су на заједничкој посвећености наставку напретка Косова и његове трајне снаге као суверене, независне, мултиетничке и демократске државе", пише у писму које је упутио амерички председник. Истиче и да се радује сарадњи са будућом владом да би "Косово напредовало на европском путу".

"Има још много посла који је потребно урадити, укључујући обезбеђивање свеобухватног споразума о нормализацији са Србијом, усредсређеног на међусобно признање, који ће ојачати владавину права", навео је Џозеф Бајден.

У писму се помиње и борба против пандемије ковида 19 и убрзање економског раста који би обезбедио просперитетну будућност "за све грађане Косова".

"САД остају посвећени партнер и пријатељ Косова у овим подухватима. И на личном плану, Косово наставља да заузима посебно место за породицу Бајден у част времену које је наш син Бо Бајден провео радећи на очувању мира, правде, и владавине права за све људе на Косову", закључује се у писму америчког председника упућеном Вјоси Османи.

PTC