Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Нови Сад ће, поводом дочека православне Нове године, организовати јединствену културну манифестацију под називом "Дочек 7529" током које ће угостити бројне великане различитих музичких праваца, као и познате домаће уметнике.

"Дочек 7529" биће уприличен 13. јануара, а током више од десет часова онлајн програма публици ће се представити и чувени српски виолиниста Стефан Миленковић са камерним оркестром "Камерата академика". Миленковићу ће се придружити и познати музичар Васил Хаџиманов, а концерт ће публика моћи погледати од 20.00 часова на платформи виситнс.рс, као и на Другом програму Радиотелевизије Србије /РТС/.

"Кад сам почео да размишљам о репертоару, имао сам у виду да је Нова година и да програм треба да буде свечан, али и забаван. Шта је оно што би ми привукло пажњу да сам код куће и да слушам концерт? А, то је управо то", рекао је Миленковић поводом предстојећег концерта.

Хаџиманов каже да се веома обрадовао позиву Миленковића да гостује на новогодишњем концерту.

- Надам се да ће се публици свидети наше извођење "Д Кризмс сонга" и "Преко брда, преко брега". Стефан се досетио да бих ја био добар додатак целој овој причи и хвала му на томе - рекао је Хаџиманов.

Осим Миленковића и Хаџиманова, публика ће моћи да гледа и слуша и домаћу рок групу "Електрични оргазам", као и хероја инди музике "Буча Кесидија", али и аутентичне извођаче новосадске уметничке сцене, као што су "Агота Виткаи Кучера", Лана Зорјан, као и бројни други уметници.

Програм "Дочека 7529" почеће у 15.30 часова опером за дјецу "Снежана" удружења уметника "Високо Ц".

У Нову годину по јулијанском календару публику ће увести "Буч Кесиди".

Програм музичке, визуелне и извођачке уметности изводиће се из 14 простора за културу у граду. Међу њима су прва Градска концертна дворана, Фабрика, Складиште, Биро и Челичана на Великом Лиману, Новосадско позориште и мрежа културних станица.

У програму ће учествовати готово 100 уметника, а биће извођен у оквиру пројекта "Нови Сад - Европска престоница културе, Дочек 7529".

СРНА