Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Федерална влада је најавила да ће ускоро почети да се захтева обавезан негативан PCR тест за све путнике из иностранства који авионом долазе у Канаду. По новом протоколу, путници ће морати да предоче негативан тест, добијен највише 72 сата пре укрцавања на авион.

Министар за јавну безбедност Бил Блер је истакао да ова мера не укида обавезу о двонедељном карантину, већ је додатна мера предострожности. Он је рекао да федерална влада разматра увођење додатних прописа за тестирање на друмским граничним прелазима, али ту треба решити још нека комплексна питања.

У кабинету онтаријског премијера Дага Форда изражавају задовољство што је федерална влада најзад решила да предузме мере које Форд одавно заговара.

Представници Националног савета за авиосаобраћај истичу да је пре доношења ових мера, требало извршити координацију са сектором, због тога што је остало још много значајних оперативних и комуникацијских детаља које тек треба разрешити.

Најављује се да ће путници који нису успели да обезбеде тестирање ипак моћи да путују, али ће по доласку у Канаду бити у државним карантинима, све док се не спроведе провера њиховог здравственог статуса и не обезбеди испуњавање осталих захтева за путнике из иностранства.

Новине Торонто