Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

И поред тога што је почела прва фаза вакцинације, још увек није у потпуности јасан распоред по којем ће се она обављати. То у највећој мери зависи од провинција, односно територија, од којих се очекује поштовање препорука федералног Саветодавног комитета за имунизацију.

Комитет је сачинио листе приоритета уз консултације са експертима из области педијатрије, инфектологије, епидемиологије, имунологије, фармакологије, сестринства, фармакоекономије, друштвених наука и јавног здравља. Препорука је да се, у првој фази, после корисника и особља домова за болесна и стара лица, вакцину приме старији од 80 година, а потом како вакцина буде пристизала, и они мало млађи, све до 70 година.

У приоритетној групи су и здравствени радници који раде у болницама, персонални асистенти који су у директном контакту са пацијентима и одрасли из староседелачких насеља у којима инфекција може изазвати озбиљније последице.

Друга фаза вакцинације обухвата ппреостале здравствене раднике, житеље и особље осталих колективних смештаја, попут оних за раднике имигранте, склоништа за бескућнике или казнене институције, као и запослене у виталним секторима - полицајце, ватрогасце и произвођаче хране.

Листе приоритета могу да се мењају, исто као и периоди њиховог трајања, али се очекује да би друга фаза требало да буде завршена до средине лета, или евентуално до почетка јесени.

Новине Торонто