Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ватерлоу регион и Торното поново, уводе изолацију због великог скока броја случајева коронавируса. Влада покрајине Онтарио објавила је данас да ће Торонто, Регион Пил ући и Ватерло регион у изолацију у понедељак. Неће бити дозвољено организовање скупова, ни друштвених окупљања сем за чланове истог домаћинства. Ресторани и барови моћи ће само да раде доставе, малопродајне радње радиће само испоруке, а биће затворене теретане.

Школе и обданишта ће остати отворени. 
Строге мере уводе се пошто је Онтарио данас пријавио 1.418 нових случајева коронавируса, укључујући 393 у Торонту и 400 у Региону Пил.

“Ми смо поравнали криву епидемије раније и сигуран сам да можемо то поново да урадимо”, рекао је главни здравствени званичник за Онтарио доктор Дејвид Вилијамс.

Онтарио је имао закључавање када је корона вирус почео да се шири у Северној Америци пролетос. Школе су тада биле затворене као и многе продавнице и фирме.

Било је више од 318.000 потврдјених случајева заразе у Канади од почетка пандемије, насупрот САД, јужном суседу Канаде где је било више од пола тог броја заражених дневно.

Бета

Waterloo Region moving to red 'control' tier on Monday, health minister says