Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Син некадашњег кошаркаша Црвене звезде Зуфера Авдије, Дени, изабран је ноћас на НБА драфту као девети пик Вашингтона, а у представљању светској јавности том приликом видели смо Денија као дечака у Звездином дресу, али и чули га како каже да му је отац са Косова, у Србији. Иако Зуфер Авдија већ дуго живи и ради у Израелу, навијачи Црвене звезде, поготово они старији, нису га заборавили због свега што је за деценију боравка (од 1979. до 1989. године) пружио у црвено-белом дресу.

Зуферово име се и даље помиње у кошаркашким круговима, али сада као оца талентованог Денија, којег су Визардси ноћас "покупили" на НБА драфту са девете позиције.

После избора, у директном преносу могли смо да видимо видео-снимак представљања Денија, а српској јавности и публици два детља су се посебно допала: први су слике из дечачких дана на којима Дени носи дрес Црвене звезде чији је осведочени навијач, а други је следећа његова изјава: 

"Мој отац је Зуфер Авидија. Он је рођен на Косову, у Србији, и играо је за репрезентацију Југославије", рекао је између осталог Дени тим поводом.

Тај део можете погледати од 1.40 на видео-снимку ОВДЕ.  

РТС