Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Дан 63. падобранске бригаде, Дан војних падобранаца и слава ове легендарне јединице обележени су јуче на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић”, односно војном делу аеродрома у Нишу.
Овој свечаности присуствовали су министар одбране Александар Вулин и генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије. Они су, заједно са командантом 63. падобранске бригаде пуковником Ненадом Зонићем, положили венац на Зид сећања посвећен погинулим припадницима јединице. Исто су урадили и ветерани, саопштило је Министарство одбране.

Заменик команданта 63. падобранске бригаде пуковник Ненада Булатовић, подсетио је да је после 13 година, захваљујући војном и државном руководству, поново враћена 63. падобранска бригада и пред припаднике је постављен циљ - да наставе „светле традиције херојске 63. падобранске бригаде“.
- Припадници 63. падобранске бригаде су они јунаци са Кошара, они јунаци из бројних ратова, они јунаци који су били тамо где год је било тешко и кад год је било потребно заштити српски народ. И на овај дан погинулима одајемо почаст, али гледамо и у будућност - рекао је Вулин.

Ветеран 63. падобранске бригаде пуковник у пензији Славољуб Анђелковић, некадашњи командант и начелник штаба 63. падобранске бригаде, истакао је да је веома поносан, као и сви ветерани, што се данас прославља Дан 63. падобранске бригаде, као што је то прослављано до пре 13 година. Он је изразио жаљење што због пандемије вируса корона, ветерани из земље и иностранства нису у прилици да присуствују обележавању дана јединице. Овом приликом уручена је плакета генерал-мајору Илији Тодорову, који је 1999. године био ратни командант 63. падобранске бригаде, а поводом његовог одласка у пензију.

Политика