Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Полиција у Торонту, који је познат по агресивним возачима аутомобила и страдањима пешака усредсређује се и на спорији тип учесника у саобрац́ају, преноси Блогто. Ове недеље једно одељење полиције у Торонту поставило је фотографије на Фејсбуку, на којима се види како полицајци користе радаре за праћење брзине бициклиста у јужном делу административног дистрикта Етобик.

Уз њих је окачен и пропратни текст у коме се каже да бициклистичке стазе у том делу града имају ограничење брзине и да су полицијски службеници у сарадњи са локалним одборником едуковали грађане о безбедности на популарним двоточкашима.

На фотографијама се види и неколико саобраћајних знакова са оограничењем од 20 километара на сат за бициклисте са поруком “Успори”.

Фотографије су наишле на критике и многи се питају зашто полиција на такав начин арчи своје ресурсе.

„Да ли се полиција шали са нама? Нец́емо радити ништа возачима аутомобила који јуре улицом у којој се налази школа или смртоносна раскрсница, али ту су поруке упозорења за бициклисте“, један је од коментара на друштвеним мрежама.

Као одговор на неке поруке са друштвених мрежа, а било их је на стотине, полиција је написала је да је иницијатива имала за циљ подизање свести након што су добили забринуте поруке од стране јавности и одборника:

„Радари за мерење брзине коришц́ени су искључиво у едукативне сврхе, а не за спровођење закона. Добили смо позитивне одговоре од свих грађана са којима смо разговарали.“

Агенције