Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Испред Цркве светог Марка у Београду грађани и присталице опозиције су, на позив Удружене опозиције Србије, упалили 1.000 свећа за Оливера Ивановића, као подсећање да је прошло исто толико дана од његовог нерасветљеног убиства. Ивановић је, наиме, убијен 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа испред седишта своје странке у Северној Митровици. Специјално тужилаштво у Приштини у децембру 2019. године подигло је оптужницу, а у међувремену је она враћена на поновни поступак, на основу одлуке Апелационог суда.

Међу окупљенима испред Цркве светог Марка били су и представници опозиционих странка - ДС Зоран Лутовац, Нове странке Зоран Живковић, Странке слободе и правде Драган Ђилас, ПСГ Павле Грбовић ...

Лутовац је рекао новинарима да паљењем свећа грађани, који су дошли упркос ружном времену, желе да подсете да одговора и одговорних за убиство нема ни након толико времена.

Одговор је, како је рекао важан и за државу и грађане и породицу Ивановића, јер је то питање правде, и јер је пуцањ у Оливера Ивановића био пуцањ у државу и у политику која је тежила разумевању и толеранцији.

Испред седишта Грађанске иницијативе СДП у Косовској Митровици, на месту где је пре 1000 дана убијен њихов лидер Оливер Ивановић, како је пренео Косову онлајн, чланови његове породице, пријатељи и поштоваоци су упалили су 1000 свеца, за како су навели, исто толико дана ћутања косовских и међународних институција.

Пријатељ Оливера Ивановића, Дејан Недељковић рекао је да иако није било хиљаду људи, упаљено је хиљаду свеца циме су показали да су са Оливеровом породицом.

„Оливер це живети док год ми живимо овде, памтићемо његово дело јер смо захваљујући њему вечерас овде и ми на северу Косова остали смо да живимо у својим домовима”, рекао је Недељковић и нагласио да „Оливера није било када су се дешавали немири у Митровици ни Митровчана не би било на овим просторима”.

Танјуг