Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Два путника на летовима Вестџета, један из Калгарија за Вотерлу, у јуну, и други из Ванкувера за Калгари, у јулу, мораће да плате казну од хиљаду долара зато што су одбили да носе маске при укрцавању у авион. Они су уједно и прве особе суочене са таквом казном, откако је Министарство увело новчано кажњавање за кршење правила за спречавање пандемије.

Ношење маски на летовима и терминалима обавезно је почев од 20. априла, осим у време када особа пије или једе, за децу млађу од две године и за особе са потешкоћама при дисању.

Шеф здравствене службе Ер Канаде др Џим Чунг, у саопштењу је најавио да ће ове јесени Ер Канада и Вестџет спровести пилот пројекте за тестирање путника на коронавирус, са циљем да се страним путницима и Канађанима који се враћају кући, обезбеди алтернатива за тренутне важеће рестрикције и карантин.

Од марта месеца, наовамо, судећи по подацима Агенције за јавно здравље, на барем 973 лета било је путника са потврђеним ковидом-19 или са сумњом на инфекцију, што значи да су остали путници у авиону потенцијално били изложени ризику да се заразе.

Новине Торонто