Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, први пут после дисквалификације на Ју-Ес опену, рекао је новинарима у Риму да је то за њега био шок и да му је било чудно што је на такав начин завршио учешће на турниру у Њујорк.

Ђоковић је дисквалификован са US опена у четвртом колу када је лоптицом погодио линијског судију.

„Био је то шок за мене, први пут у каријери ми се догодило нешто такво. Било је много спекулација да ли сам заслужио будем дисквалификован или не. Правила су јасна, ја сам то прихватио и наставио даље”, рекао је Ђоковић у видео разговору са новинарима у Риму, где ће играти на турниру из Мастерс серије, који је данас почео.

Он је истакао да је после меча проверио како је судија, додавши да му је жао што је изазвао шок, који како каже, она није заслужила.

„Било је чудно да на тај начин завршим учешће на Ју-Ес опену. Осећао сам се добро, играо сам добро. Освојио сам Синсинати који се играо на истом терену, имао сам доста самопоуздања. Било је неочекивано и потпуно без икакве намере да је ударим. Нисам заборавио и мислим да никад нећу. То је нешто што остаје у сећању цео живот”, рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће наступ на Мастерсу у Риму почети у другом колу.

Танјуг