Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Канада интензивно преговара са произвођачима лекова о испоруци потенцијалне вакцине против ковида 19, а испорука ће почети почетком 2021. године, саопштила је канадски министар за јавне службе и набавку Анита Ананд.

Влада Канаде саопштила је да су постигнута четири споразума у вези са куповином вакцине, а додатни преговори и даље трају. Осим тога, Влада финансира и локалне пројекте који су мање напредни и гради производне капацитете нове вакцине у фабрици у Монтреалу. Анандова је нагласила да тачан датум испоруке зависи од резултата клиничких испитивања, као и да је могуће да Влада преговара о ранијој испоруци уколико се раније добије дозвола за употребу вакцине.

- Немојте да се заваравате, добављачи резервишу производни капацитет за снабдевање доза Канади на основу агресивно договорених распореда испоруке - истакла је Анандова током телефонског интервјуа.

Канада је потписала споразуме са компанијама "Модерна", "Пфицер", "Новавакс" и "Џонсон и Џонсон".

Ананијева није прецизирала која ће фирма прва испоручити вакцине, али се зна да су "Пфицер" и "Модерна" међу најнапреднијим кандидатима за њену производњу.

СРНА