Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У месту Камен обележен је дан сећања на 108 српских бораца и цивила ексхумираних из масовне гробнице „Камен”, погинулих у нападу хрватских снага на Гламоч 1995. године.
Парастос жртвама служен је у Саборном храму Свете Тројице у Гламочу, где је положено цвеће код спомен-плоче, преноси РТРС.

Исидора Граорац секретар Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила рекла је за Срну да од 108 особа, колико је ексхумирано из масовне гробнице „Камен”, пет још није идентификовано.

Она је додала да представници Републичке организације и чланови породица жртава сваке године одлазе у Гламоч да обележе овај дан, као и да је овога пута оно протекло знантно скромније, због актуелне епидемиолошке ситуације.

У нападу хрватских снага на подручје Гламоча у лето 1995. године убијен је велики број српских војника и цивила. Наредне године, 16. јула, из масовне гробнице „Камен” ексхумирана су тела 108 особа.

Овај злочин, за који нико још није одговарао, представљао је увод у злочине почињене у хрватској војно-полицијској акцији „Олуја”.

„Камен” је само једна од масовних гробница која је пронађена на подручју Гламоча.

Танјуг

Парастос у Челебићима за 400 српских жртава монструозног усташког злочина