Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је са СДСС и представницима српске мањине постигнут договор да ће обележавању "Олује" у Книну 5. августа присустовати потпредседник Владе Борис Милошевић.

- Мислим да је то добро и корисно, корисно пре свега за односе у хрватском друштву, однос према српској мањини у Хрватској, према рецентној прошлости и снажна је порука Хрватске према свим партнерима који гледају како Хрватска функционише данас - рекао је Пленковић гостујући на РТЛ-у. 

На питање новинарке да ли ће у Книну бити и Милорад Пуповац, премијер је одговорио да су све време "разговарали о томе да у Книну 5. августа буду сви чланови Владе" и додао да је оно што је он желео баш то да Борис Милошевић као члан Владе буде у Книну. 
Пленковић, преноси Хина, такође је рекао да ће потпредседник Владе и министар хрватских бранитеља Томо Медвед бити на обележавању злочина, који је почињен у Груборима након "Олује" и на тај начин "послати снажну поруку Владе о томе да треба поштовати све жртве и достојно обележити та места".

Агенције