Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Поглавар Руске православне цркве наредио је игуманији Покровског манастира да се раздвоји од свог црног „мерцедеса“ и подсећа свештенство да би требало да се уздржи од вожње луксузних аутомобила и да уместо тога, донације користе за добротворни рад.

Патријарх Кирил је „благословио“ игуманију Мајку Феофанију, поглаварку Покровског манастира у Москви, да прода „мерцедес С“ класе који поседује, објавио је на порталу Телеграм портпарол Патријаршије, Владимир Легоида.

Новац који је поклоњен манастиру мора да се користи само за друштвене и добротворне сврхе, појаснијо је патријарх Кирил, преноси портал.

Легоида напомиње да је патријарх више пута позивао свештенство да се држи „подаље од луксузних аутомобила“. Пре неколико година истакао је да су злонамерници то користили да би дискредитовали Цркву.

Игуманија је доспела у жижи јавности почетком месеца пошто су медији открили да вози црни „мерцедес“ који вреди готово 9,5 милиона рубаља (око 135.000 долара).

Мати Феофанија је игуманија Покровског манастира више од две деценије, Такође је, како се наводи, водила православну гимназију и два хотела за ходочаснике који припадају Руској православној цркви.

Пре две године, председник Владимир Путин одликовао је у Кремљу мати Феофанију Орденом за заслугу за Отаџбину.

Агенције