Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Аутор чувених композиција „Албатрос“ и „Блек меџик вуман“ умро је у 73. години саопштио је његов адвокат у име породице.

Питер Грин рођен је у источном Лондону и музички се обликовао свирајући блуз. После краћег свирања са Блузбрејкерима Џона Мејла 1967. је одлучио да са Миком Флитвудом и Џоном Меквајем оснује бенд који су назвали „Питер Гринс Флитвуд Мек". Грин је био певач, гитариста и главни аутор бенда који је представљао други талас британског блуза.

Бенд се прославио инструменталом „Албатрос", песмама „Oh Well", The Green Manalishi и „Блек меџик вуман" која је касније прославила Карлоса Сантану.

Крајем шездесетих чланови бенда приметили су промене у Гриновом понашању које су вероватно биле последица ЛСД-ја који је узимао. Када је то узело маха дијагностификована му је шизофренија и он је отишао из бенда да би неко време свирао са другима, на кратко се враћао у 'Флитвуд Мек' да би их подржао на турнеји и у студио све до половине седамдесетих.

Стање му се погоршало, време је проводио у менталним установама, лечили су га електрошоковима и осамдесетих се коначно вратио музици, али то више није био онај Питер Грин каквог га је публика памтила.

Са бендом „Питер Гринс Сплинтер груп" снимио је девет плоча, али му је каријера трпела због променљивог расположења узрокованог лековима.

Умро је мирно, у сну, у својој кући у Есексу, саопштила је породица. 

Иза себе је оставио кћерку Роузбад, рођену 1978.

Fleetwood Mac Peter Green - Black Magic Woman (Live Boston Tea Party) 1970 

Albatross - Peter Green with The Splinter Group

BBC, Wikipedia, РТС