Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Адвокат Владимир Гајић предао је данас тужбу Првом основном суду у Београду у име владике Григорија против заменика градоначелника Београда Горана Весића због повреде угледа и части. Уколико га добије на суду, владика ће суму од 300.000 динара усмерити у неку здравствену или школску установу.

- Предали смо данас тужбу за накнаду нематеријалне штете због повреде права личности, части и угледа владике Григорија против Горана Весића.

Уколико добије парницу, владика ће досуђени износ накнаде штете донирати у неку здравствену или школску установу - истакао је Гајић за 'Данас'.

Подсетимо, Весић је гостујући на ТВ Пинк оптужио епископа диселдорфског и целе Немачке да планира његово убиство. Он је за владику Григорија рекао да је криминалац и уживалац наркотика “чије изјаве зависе од супстанци које тренутно користи”.

Заменик градоначелника Београда је претходно означио владику као иницијатора протеста у Београду, на шта је он кроз шалу одговорио “да сам ја организатор протеста, Весић сада не би давао изјаве”, појаснивши да је Весић познат као прелетач, односно неко ко је увек уз странку на власти.

Међутим, то Весића није омело да изнесе низ клевета на рачун епископа, кога су потом режимски медији данима развлачили.

- Овде нема говора о праву на слободу говора. Ради се о једном стаљинистичком моделу шиканирања грађана који су процењени као политички противници. То је једини мотив туженог за говор мржње који је преко медија упутио владици Григорију - закључује Гајић.

Данас, К. Живановић