Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Аутоматизована контрола пребрзе вожње, Automated Speed Enforcement, ASE, је систем који користи камеру и уређај за контролу брзине, како би се открила и снимила возила која прекораче прописану брзину кретања. То функционише заједно са другим методама и стратегијама, од инжењерских мера и образовних иницијатива, до традиционалних полицијских мера.

Циљ АSЕ је да се промени понашање возача, како би се смањила брзина кретања возила и повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

Преглед снимљеног материјала обавља надлежна служба за прекршаје, која одређује казну за власника возила, без обзира ко је био за воланом. 

У случају прекорачења брзине одређује се једино новчана казна, без казнених поена или неких других трагова у досијеу возача. Није одређена казна за оне који прекораче брзину за 50 и више километара, већ ће они добити позив да се јаве мировном судији.

Ови системи биће постављени у зонама безбедности у близини школа, уз знакове који ће обавештавати возаче да је област покривена АSЕ системом.

Информације о плаћању или примедби на казну могу се пронаћи на сајту City of Toronto’s Court Services.

Новине Торонто