Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Западни медији настављају прозивку тенисера од којих се очекује да нападају најбољег међу њима и да траже смену Новака Ђоковића са места председника Савета Удружења тениских професионалаца (АТП), после појаве вируса корона међу учесницима „Адрија тура”. Свој допринос акцији дао је и Милош Раонић, канадски тенисер рођен у Подгорици:

- Знам да је Новак био један од оних који је био против идеје о Ју-Ес опену, рекао је да не види како гренд слем турнир може да се одржи под тим условима. После свега што се догодило, његово мишљење о томе више нема много тежине. За друге ствари које је радио мислим да је водио играче на позитиван начин, али ако гледамо сада ову ситуацију, биће му потребно време да поврати поверење.

Раонић је рекао да га је Ђоковић звао да игра на етапи „Адрија тура” у Црној Гори, пре но што је она отказана:

- Никада нисам играо пред већином мојих рођака, пред мојом баком, теткама, стричевима. Размишљао сам, али ипак сам одлучио да не идем у Европу, ако ће Ју-Ес опен да се одржи. Осећао сам да је то непотребан ризик.

Наравно, новинари нису пропустили ни питање које се не тиче Новака Ђоковића него његовог оца Срђана, односно изјаве да је Димитров дошао већ заражен:

- То су потпуно некоректни коментари. Било је и других ствари које су могле да узрокују све, можда Новаков одлазак на кошаркашку утакмицу на којој се срео са Николом Јокићем који је после био позитиван. Много је ту трачева у овом тренутку. Мислим да је сврсисходније у овом тренутку рећи: „У реду, није успело, шта можемо да урадимо боље како бисмо вратили тениске турнире?” - закључио је Раонић.

Главна мета критичара је сада Ђоковићева позиција у Савету АТП. Онима који траже од Роџера Федерера и Рафаела Надала да се укључе у процес кажњавања председника АТП, представљајући то као тренутно најхитнију тему, придружио се и бивши Федереров тренер Пол Анакон, отвореним позивом:

- Има десет људи у Савету, они треба да кажу шта осећају у овом случају. Око 500 играча широм света је сада на ивици жилета, надајући се да ће заиграти за осам недеља. Федерер и Надал треба да натерају Ђоковића да положи рачун.

О томе како се у целој ситуацији осећа најбољи тенисер света, заједно са супругом у кућном карантину, говори порука коју је поставио на Инстаграму, сa цитатом патријарха Павла, уз оне посвећене Видовдану и Косовском боју:

„Бродови не потону због воде која их окружује, већ због воде која уђе у њих. Немојте дозволити да оно што вас окружује уђе у вас и повуче вас на дно”.

Кошаркашки клуб Задар објавио је Ђоковићеву поруку на својој фејсбук страници:„Живео Задар. Свако добро вам желим и хвала на добродошлици”.

Политика