Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Американац од 70 година који се два месеца у болници у Сијетлу лечио од корона вируса, непријатно је изненађен пошто је на крају добио рачун од више од милион долара, пренели су данас локални медији у САД.

Мајкл Флор (Michael) примљен је 4. марта у болницу у Сијетлу где је провео 62 дана и једва преживео корона вирус, да су медицинске сестре стално биле у контакту са његовом породицом пошто је био у тешком стању.

Пацијент се опоравио, и 5. маја је напустио болницу под аплаузом медицинског особља.

Међутим, Флор је "замало умро други пут" када је добио болнички рачун на више од 180 страна на којем пише да треба да плати милион и 122.500 долара трошкове лечења.

На рачуну се детаљно наводи колико је шта коштало - 9.736 долара је цена једног дана боравка у одељењу интензивне неге, око 400.000 долара кошта дневна дезинфекција његове собе током боравка у болници, 82.000 долара кошта коришћење респиратора, а 100.000 долара је цена за додатну негу када је био у критичном стању.

Локални медији преносе да Флор ипак неће морати да вади новчаник из џепа, пошто има социјално осигурање као старија особа, а Конгрес је усвојио буџет од 100 милиона долара за помоћ болницама које су лечиле пацијенте од корона вируса.

Бета