Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Полицајац из Торонта осуђен је за физички напад због тога што је пре четири године, у време када није био на дужности, металном цеви тешко повредио једног тамнопутог младића, који је услед тога остао без једног ока. До повређивања је дошло пошто су полицајац Мајкл Терио и његов брат Кристијан јурили 19-годишњег Дафонтеа Милера, а затим га физички напали.
Суд у Онтарију Мајкла Териоа је у петак осудио за физички напад, иако се првобитна оптужба односила на тежак физички напад, а његов брат је ослобођен оптужби за исто кривично дело.

Обојица су такође ослобођена оптужби за покушај ометања правде, а пресуде су изазвале незадовољство међу људима који су се окупили пред зградом суда у намери да подрже Милера.
Са својим адвокатом, Милер - који сматра да је Мајкл Терио требао да добије тежу казну - позвао је на покретање шире истраге о одговорности полиције.
Четворочасовно заседање суда било је преношено преко "Јутјуба", захваљујући чему га је пратило више од 20.000 људи, а судија је изјавио да велики публицитет суђења није утицао на пресуду, као и да је свестан расног контекста овог случаја.
Танјуг
Off-duty Toronto cop found guilty of assaulting Dafonte Miller